Administrație:
Doamna Violeta Gonțea realeasă în funcția de primar în comuna Drajna -- "În cursa electorală pentru fotoliul de primar al comunei ..." -- 06 Iunie 2016
HOTĂRÂRE privind alegerea viceprimarului comunei Drajna -- "Nr. 84/ 28.11.2014 - Consiliul local al Comunei Drajna" -- 28 Noiembrie 2014
HOTĂRÂRE privind aprobarea prețului apei potabile distribuită locuitorilor ... -- "Nr. 6/ 30.1.2015 - Consiliul local al Comunei Drajna" -- 30 Ianuarie 2015
Un nou pod în comuna Drajna, între Vălenii de Munte și Drajna, pe DJ 102B -- "Legătura între Vălenii de Munte și Drajna se realizează pe ..." -- 06 Martie 2017

 Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au indisponibilizat materie primă (plante medicinale) şi produse finite (suplimente nutritive, uleiuri, cosmetice) de la fabrica Medicer Bios, şi au ridicat 10 unităţi de calcul şi documente de evidenţă, în urma celor 8 percheziţii efectuate ieri, în judeţul Prahova.

 Poliţiştii din cadrul I.P.J. Prahova au ridicat din imobilele percheziţionate, în vederea continuării cercetărilor, 10 unităţi de calcul şi documente de evidenţă contabilă şi gestionară. De asemenea, au fost indisponibilizate materie primă (plante medicinale) şi produse finite (suplimente nutritive, uleiuri, cosmetice).

În urma administrării probatoriului, două persoane (unul dintre acționari/director și contabilul societății – n.r.), bănuite în cauză, au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 31 iulie a.c., 50 de poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică şi criminalistică din cadrul I.P.J. Prahova au efectuat 8 percheziţii la domiciliile şi sediile sociale ale unor persoane fizice şi juridice, în municipiul Ploieşti şi în localităţile Drajna, Poseşti şi Ceraşu, din judeţul Prahova. Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, în domeniul producţiei şi comercializării de suplimente alimentare nutritive. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost estimat la suma de 830.000 de lei. Facem precizarea că această anchetă penală nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. La acţiune au participat reprezentanţi, de la nivel local, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

- Ce spune Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Prahova despre afacere?

În data de 31.07.2014, comisarii CJPC Prahova în colaborare cu reprezentanți ai IPJ Prahova au desfășurat acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor la producerea și comercializarea de suplimente alimentare.

Cu această ocazie a fost verificată o unitate de producție suplimente alimentare și unități de comercializare a acestora, aplicându-se sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70000 lei, propunându-se măsura complementară de închidere temporară a unității de producție pe o durată de cel mult 6 luni.

Deficiențe constatate:

  • Nu s-a putut face dovada existentei actelor normative in baza carora se fabricau produsele, a retetelor de fabricatie, a fiselor de magazine si a rapoartelor de productie( documente care pot dovedi respectarea retetelor de fabricatie a produselor. - Cu ocazia controlului pe fluxul tehnologic a rezultat faptul ca la fabricarea unor suplimente alimentare a caror durabilitate minimala era mentionata pe eticheta ca fiind iunie 2015, respectiv iulie 2016, se utilizau materii prime care expirau in data de 31 august 2014.
  • In sala in care se macinau o parte dintre ingredientele utilizate la prepararea suplimentelor alimentare nu se respectau conditiile prescrise si prevazute de legislatia in vigoare (saci cu produse depozitati pe paviment, in dezordine, alaturi de resturi de produse finite si materii prime, piese mecanice,centrala termica, etc).
  • In depozitul de materii prime au fost identificate produse, in diverse ambalaje, fara elemente de identificare si caracterizare.
  • In sectia de productie a fost constatata prezenta masiva de insecte.
  • Pentru nici unul din mijloacele de masurare utilizate la dozarea materiilor prime nu s-a putut face dovada verificarii metrologice (cantar de baie, cantare de bucatarie,etc).

max-media.ro

Scrieți un comentariu

Comentarii   

0 #2 dan.P 23-01-2015 12:33
AU MARE DREPTATE ORGANELE DE CONTROL. EI NU PLATESC TAXE,IMPOZITE, AU ANGAJATI FICTIV PENTRU CATEVA LUNI APOI IAR ALTII…….NU AU RETETE DE FABRICATIE, NU AU SPECIALISTI IN FABRICA DE PRODUCTIE DE LA DRAJNA SAU POSESTI. DECI??????????C ONCLUZIA………..
Citat
+1 #1 Irina 05-08-2014 11:55
Nu este firma din Cătun???? :o :o :o
Citat

Adaugă comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza în comentariile postate pe Drajna.ro.

Codul de securitate
Actualizează

Top

06.03.2017

Un nou pod în comuna

Legătura între Vălenii de Munte și Drajna se

+ Vezi

31.01.2017

Primăria comunei Drajna,

  Acest proiect se realizează în cadrul POR

+ Vezi

06.06.2016

Doamna Violeta Gonțea

În cursa electorală pentru fotoliul de primar al

+ Vezi

21.05.2016

Lista candidaților la

Biroul Electoral Central a publicat lista

+ Vezi

16.04.2016

Continuă lucările de

Lucrările de protejare și amenajare avansează la

+ Vezi

09.04.2016

Scandal și goluri multe

Jocul în care s-au înscris cele mai multe goluri

+ Vezi

Anunțuri locale

Populare

A fost arestat Alexandru ...

    În calitate de mandatar al Asociaţiei Obştea Moşnenilor Pânteşti-Stăneşti-Drajna, Alexandru Voinea a obţinut 12.460 ...

+ Vezi

„Nu avem suficiente ...

 Prezent la inaugurarea unui nou pavilion al Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte, ministrului Sănătății, Nicolae ...

+ Vezi

Castrul de la Drajna ar ...

 Reprezentanţii Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vor să atragă fonduri norvegiene pentru a pune ...

+ Vezi

Sport

Scandal și goluri multe la Drajna

Jocul în care s-au înscris cele mai multe goluri în faza optimilor de finală ale Cupei României a fost duelul dintre ...

Turneu de tenis de masă, organizat la Vălenii de ...

 Turneul de tenis, organizat de domnii Valentin Soare și Dan Bodeanu, coincide cu SĂRBĂTORILE ...

Sancțiuni ale comisiei de disciplină pentru trei ...

În şedinţa Comisiei de Competiţii şi Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Prahova, din data de 1 ...

Luceafărul Drajna a încheiat la egalitate, scor ...

Formaţia comunei noastre, Luceafărul Drajna, a încheiat la egalitate, scor 3-3, meciul disputat, duminică, pe teren ...

  • Prev
  • Legături utile
Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Olive Sienna Teal Dark_blue
Background Color
Text Color
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction
Scroll to top