Tags: educatie   scoala   Euroed   Centrul Cultural Drajna  

În data de 12 ianuarie 2016, la orele 14.00, va avea loc la Școala Gimnazială Drajna de Sus prezentarea proiectului internațional iRemember .

 

Finanțat prin programul european Erasmus+, proiectul iRemember reunește parteneri din Irlanda de Nord, Italia, Spania, Portugalia, Armenia, Romania și își propune să creeze unelte de mediere a conflictelor cu care fiecare din aceste țări s-au confruntat la un moment dat, dar care au și astăzi urmări, prin STORYTELLING: seniorii care au trăit aceste conflicte povestesc experiențele lor de viață tinerelor generații, care s-au născut într-o eră mai bună.

Astfel, tinerii află adevărul istoric din sursa directă, nefiltrată de cenzura massmediei. Subiectul propus de partenerul român, Asociația EUROED din București, cu care Comuna Drajna are o bogată și rodnică colaborare, este COMUNISMUL ȘI TRANZIȚIA LA DEMOCRAȚIE.

În cadrul proiectului iRemember au fost elaborate o serie de metode prin care seniorii și tinerii sunt aduși împreună să desfășoare activități ce au ca scop dialogul și schimbul de păreri și experiențe. În această lumină, întâlnirea de la Școala Drajna de Sus își propune să experimenteze câteva din aceste metode pentru a demonstra încă o dată utilitatea lor.

  Vă așteptăm cu drag!
 
Ionuț Popa
{flike}