Tags: scoala Platon Mocanu   romsilva  

În această lună, şi la nivelul Direcţiei Silvice Prahova a fost demarată, în premieră, campania de împăduriri intitulată un “UN COPIL-UN BRĂDUŢ”, iniţiată de către Romsilva.

 După cum a precizat pentru ziarul Prahova, Bogadn Săndulescu, inginer în cadrul Direcţiei Silvice Prahova,

“reprezentanţii instituţiei noastre au decis să aleagă drept public-ţintă al acestei campanii tânăra generaţie, respectiv elevi ai unor şcoli primare şi gimnaziale propunându-şi educarea şi implicarea lor în acţiuni de plantare. Campania s-a derulat sub îndrumarea personalului silvic, elevii având ocazia de a sădi în ghivece puieţi de brad și de molid”.

În acest context, la Vălenii de Munte, acţiunea a avut loc la sediul Ocolulului Silvic din oraş, acolo unde elevii clasei a II-a a Şcolii Gimnaziale „Platon Mocanu” din Drajna au plantat în ghivece puieţi de brad și molid, sub îndrumarea personalului silvic şi a cadrelor didactice.

Copiilor li s-au prezentat şi informaţii despre tehnica de producere a puieţilor, despre importanţa acestora asupra mediului înconjurator şi, nu în ultimul rând, despre cât de important este să avem grijă de natură şi să învăţăm cu adevărat să o preţuim.

Astfel de acțiuni au avut loc și pe raza localităților Măneciu, Câmpina și Ploiești.

 

ziarulprahova.ro