Tags: fumat   remedii naturale  

Fie că vrei să renunţi la fumat, să elimini impurităţile acumulate în plămâni ori să diminuezi neplăcerile provocate de ţigări, plantele îţi sunt de mare ajutor. Iată trei remedii naturale care te vor scăpa de acest viciu.

 

Muşeţelul

Este considerat o plantă antifumat datorită efectului relaxant pe care îl are. Aroma fină, uşor dulceagă te calmează şi îţi dă o stare de bine şi de confort psihic. Muşeţelul are un conţinut ridicat de uleiuri esenţiale cu efect relaxant. Bea un ceai preparat din trei linguriţe cu flori de muşeţel la o cană cu apă. Pune planta când apa a început să fiarbă şi las-o să clocotească trei minute. Strecoară ceaiul şi bea-l călduţ. 

Floare de podbal

Este un remediu eficient pentru afecţiunile respiratorii, fiind un expectorant de excepţie. Prin tusea productivă pe care o provoacă, favorizează detoxifierea plămânilor. Floarea de podbal este recomandată în special celor care fumează mult (peste un pachet pe zi). Ceaiul este util şi pentru tratarea răguşelii inclusiv cea tabagică, iar siropul este folosit contra tusei tabagice şi astmului. Pune o linguriţă cu flori sau amestec de flori şi frunze într-o cană cu apă clocotită, acoperă, lasă să infuzeze un minut, apoi strecoară. Bea 2-3 căni pe zi.

Pătrunjel 

Este o plantă cu o concentraţie ridicată de antioxidanţi, în special vitamina C, de care au nevoie toţi fumătorii. Pătrunjelul reuşeşte să reducă din ravagiile provocate de radicaţii liberi proveniţi din fumat şi stimulează producţia de colagen şi elastină, îmbunătăţind aspectul pielii. În plus, este diuretic şi depurativ. Adaugă mult pătrunjel în orice mâncare sau salată! Prepară ceaiul dintr-o lingură cu frunze uscate şi o cană cu apă clocotiotă. Lasă să infuzeze cinci minute, strecoară şi bea ceaiul călduţ. Consumă 2-3 căni pe zi. 

click.ro