Tags: lifestyle  

Colesterolul poate fi scăzut cu ajutorul unor alimente care, consumate regulat, ajută la reglarea organismului. Aceste alimente au în compoziția lor o serie de elemente care sunt menite unei astfel de reglări și de aceea nu este de mirare că sunt recomandate de cele mai multe ori.

Iar unele dintre cele mai eficiente alimente in scaderea colesterolului sunt cele enumerarate mai jos. 

Fulgii de ovaz se numara printre alimentele care contribuie la scaderea colesterolului . Consumul unei portii de fulgi de ovaz la micul dejun duce la scaderea colesterolului cu 5,3% in 6 saptamani. Acest lucru este posibil datorita unei substante care se gaseste in compozitia fulgilor de ovaz numita beta-glucan.

Substantele din compozitia vinului rosu lupta impotriva colesterolului . Este indicat sa nu se consume mai mult de 2-3 pahare de vin, pe saptamana.

Consumul regulat de peste ajuta la scaderea nivelului colesterolului si la prevenirea unor afectiuni, precum bolile de inima si dementa . Toate acestea sunt posibile datorita acizilor grasi Omega 3 care se gasesc in peste.

Nucile, migdalele si caju-ul combat colesterolul. Trebuie sa aveti grija la consumul in exces deoarece sunt alimente bogate in calorii.

Usturoiul da un gust deosebilt mancarurilor si are numeroase beneficii asupra sanatatii. Consumat cu regularitate, usturoiul reduce nivelul colesterolului, previne infundarea arterelor, reduce presiunea arterială şi protejează organismul impotriva infectiilor.

lyla.ro