Tags: alegeri europarlamentare  

 Operaţiunile de pregătire şi organizare ale alegerilor membrilor din România în Parlamentul European au intrat în linie dreaptă. După ce au fost instruiţi în legătură cu derularea procesului electoral care va avea loc mâine, preşedinţii secţiilor de votare de la nivelul judeţului - însoţiţi de primari sau de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi poliţişti locali - au venit la Ploieşti pentru a intra în posesia buletinelor de vot care vor fi folosite pentru scrutinul de mâine.

 Operaţiunea de ridicare a documentelor s-a desfăşurat în sediul Palatului Administrativ, buletinele de vot fiind grupate în saci, pe secţii de votare, în pachete de câte 400 de exemplare. La nivelul judeţului, mâine vor fi amenajate 622 de secţii de votare, cele mai multe – 157 - fiind la Ploieşti. În schimb, la Ariceştii Zeletin, Călugăreni, Jugureni, Lapoş, Salcia, Secăria, Surani, Talea şi Vadu Săpat va fi amenajată doar câte o singură secţie de votare, având în vedere numărul redus de persoane cu drept de vot, în comparaţie cu alte comune din mediul rural.

 Pentru alegerile europarlamentare de mâine au fost tipărite 747.124 de buletine de vot, numărul prahovenilor care sunt aşteptaţi la urne fiind de 678.405. În această seară, la ora 18,00, preşedinţii secţiilor de votare vor transporta buletinele de vot în incintele unde mâine va avea loc procesul electoral. Votarea se va desfăşura între orele 7,00 şi 21,00. Mâine, locuitorii din două comune – Măgureni şi Păuleşti- îşi vor alege şi noul primar, prin urmare, aceştia vor primi câte două buletine de vot, unul pentru alegerile locale parţiale, şi un altul – pentru alegerile europarlamentare. De menţionat că, în această dimineaţă, la ora 7,00, se încheie şi campania electorală pentru alegerile europarlamentare, care a debutat acum o lună, dar şi cea pentru alegerea primarilor din comunele Măgureni şi Păuleşti, unde s-au înscris şase candidaţi, respectiv patru candidaţi. La alegerile europarlamentare s-au înregistrat liste de candidaţi din partea a 15 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi opt candidaturi independente.

ziarulprahova.ro