Tags: ziua comunei Drajna   drajna in sarbatoare   evenimente  

 Sâmbătă, 31 mai, și Duminică, 1 iunie, în comuna noastră, va avea loc a XV-a ediție a seriei de evenimente dedicate Zilei Comunei Drajna. Sărbătoarea se va desfășura pe parcursul a două zile, pe scena de spectacole amplasată pe Stadionul „Constantin Cursaru”, din Drajna de Jos.

În aceste zile, vor fi spectacole folclorice cu invitați locali, dar și din țară. Vor avea loc show-uri de muzică uşoară, etno şi dans modern, dar nu vor fi uitați nici locuitorii cei mici, care vor avea parte de spectacole de divertisment.

În afară de spectacolele organizate de primărie, va fi realizat deja tradiționalul pelerinaj către Monumentul „Piscul Domnului”, vor fi primite autorități din Republica Moldova și din țară. De asemenea, vor fi inaugurate lucrări de investiții din comună, cum ar fi Podul „Adețari„ din Drajna de Sus, Centrul Civic și Sala de Festivități din Drajna de Jos.  

Programul „Drajna în sărbătoare" - Zilele comunei Drajna, Ediția a XV-a: 31 Mai – 1 Iunie 2014

Sâmbătă - 31 mai:

- orele 10.30 – Primăria Drajna: masă rotundă „Rolul Gil în comunitate" – invitați: Mariana Matache, director EuroED Bucureşti, reprezentanţi ai administraţiilor locale din Şteiu - jud. Bihor şi Sulina - jud. Tulcea.

- orele 18.00 – „Hora Satului" – Stadionul „Constantin Cursaru" - Drajna de Jos. Spectacol folcloric (invitaţi: Ansamblul „Floricica" - Poseşti, Ansamblul „Ciucaş" şi Ansamblul „Floi de Garofiţă" - Măneciu, Ansablul „Izvoraşul" - Izvoarele").

- orele 20.30 – „Tinerețe, Tinerețe" – Stadionul „Constantin Cursaru" - Drajna de Jos. Spectacol de muzică uşoară (participă: artişti din comuna Izvoarele, Clasa Canto - muzică uşoară a Şcolii de Arte din Ploieşti, solişti vocali din Drajna și Sulina. Invitat special: Formaţia Daggu Project - Germania).

Duminică - 1 iunie:

- orele 08.30 – Primirea invitaților la sediul Primăriei Drajna.
Vor participa autorităţi judeţene şi autorităţi din localităţile înfrăţite cu comuna Drajna (Şteiu, Sulina, Chișcăreni - Rep. Moldova).

- orele 09.00 – Pelerinaj la Crucea de la „Piscul Domnului”:

- orele 09.00 – Sediul Primăriei Drajna: Şedință festivă al Consiliului Local Drajna:

- orele 11.00 - 13.00 – „Copilărie fericită" - Stadionul „Constantin Cursaru" - Drajna de Jos. Spectacol de divertisment cu şi pentru copii (participă: invitaţi din comuna Drajna şi din județ).

- orele 12.00 – Inaugurarea podului din „ADEŢARI" din Drajna de Sus.

- orele 12.30 – Inaugurarea Centrului Civic din Drajna de Jos.

- orele 13.00 – Inaugurarea Sălii de Festivități din Drajna de Jos, care a fost renovată.

- orele 13.00 – „La Fântâna Dorului" - Stadionul „Constantin Cursaru" - Drajna de Jos. Spectacol folcloric (participă ansamblurile: „Grupul Mugurelu" - Clasa exterioară de la Drajna a Şcolii de Arte Ploieşti, „Poieniţa" din Drajna, „Ciobănaşul " din Starchiojd, „Brăduleţul" din Ceraşu, „Periniţa" din Bătrâni, „Moşnenii" din Bertea, „Dobrogeanca" din Sulina, „Doina Şteiului" din Ştei, „Chişcăreanca" şi „Moştenitorii" din Republica Moldova).

- orele 20.00 – Recitaluri: Georgiana Lepădatu şi Trupa Etno „Romanițele"

- orele 21.00 – Spectacol – Invitați speciali: Ionuț Dolănescu şi Doinița de la Chișinău.

- orele 22.00 – Focuri de artificii.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Comunei Drajna, Consiliul Local Drajna, Centrul Cultural al comunei Drajna.