Tags: primaria drajna   salarii bugetari  

 Decretul privind promulgarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice – Legea 28/2014 - a fost promulgată de către preşedintele statului la jumătatea lunii martie a.c.

Legea a fost adoptată în 25 februarie de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, majorarea salariilor primarilor de la 1 iulie 2014 fiind introdusă printr-un amendament în acest sens, la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea. După adoptarea legii, același vicepremier a declarat că acesta este un act de dreptate pentru aleşii locali, care, indiferent de culoarea lor politică, au dreptul la un salariu decent. Acesta a menţionat că la consiliile judeţene nu se va face nicio mărire de salarii, ci vor creşte doar salariile primarilor şi ale viceprimarilor.

Pe baza acestei iniţiative legislative, de la 1 iulie au crescut, la nivel naţional, salariile unui număr de 6.339 de aleşi locali, după cum urmează: primarii şi viceprimarii de comună cu 44,4% - 50,1%; primarii şi viceprimarii de oraş cu 8,7% - 16,6%; viceprimarii de municipiu categoria a II-a şi primarii de municipiu categoria I şi a II-a cu 1,4% - 7,2%; primarul general cu 5,5%.

La nivelul judeţului Prahova, analizând aplicarea legislaţiei menţionate, se constată că indemnizaţiile brute lunare pe care le încasează reprezentanţii administraţiilor locale începând cu data de 1 iulie a.c. sunt destul de frumuşele. Concret, în mediul urban, situaţia este următoarea: Câmpina – primarul încasează o indemnizaţie brută lunară de 5.142 de lei, iar viceprimarul – 4.224 lei; la Ploieşti, primarul încasează o indemnizaţie de 5.964 de lei, iar cei doi viceprimari – 5.268 de lei; la Azuga, primarul are o indemnizaţie de 4.656 de lei, iar viceprimarul – de 3.732 de lei.

Aceeaşi indemnizaţie brută lunară - de 4.896 de lei primarul, şi 3.918 lei viceprimarul - au reprezentanţii administraţiilor locale din Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlaţi şi Vălenii de Munte. La Slănic, primarul are o indemnizaţie de 4.656 lei, iar viceprimarul de 3.732 de lei. În ceea ce priveşte primarii de comune, lefurile brute lunare, de la 1 iulie a.c, sunt cuprinse, în marea lor majoritate, între 3.800 de lei şi peste 4.000 de lei.

Concret, indemnizaţii de 3.822 de lei primarul şi de 3.378 de lei viceprimarul au reprezentanţii autorităţilor locale din Adunaţi, Apostolache, Ariceştii Zeletin, Balta Doamnei, Bătrâni, Boldeşti-Grădiştea, Călugăreni, Cărbuneşti, Chiojdeanca, Cosminele, Fântânele, Gherghiţa, Gornet-Cricov, Gura-Vadului, Jugureni, Lapoş, Olari, Păcureţi, Predeal-Sărari, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Salcia, Sălciile, Secăria, Surani, Ştefeşti, Talea, Tătaru, Tinosu, Vadu Săpat.

Indemnizaţii brute lunare de 4.020 lei primarul şi de 3.552 de lei viceprimarul au aleşii din Albeşti, Aluniş, Baba Ana, Bălţeşti, Bertea, Berceni, Băneşti, Ceptura, Ceraşu, Ciorani, Cocorăştii Colţ, Cocorăştii Mislii, Colceag, Cornu, Drajna, Drăgăneşti, Dumbrava, Dumbrăveşti, Fulga, Gorgota, Gornet, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Izvoarele, Lipăneşti, Măgureni, Măneşti, Măgurele, Şotrile, Păuleşti, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Poiana Câmpina, Poseşti, Râfov, Scorţeni, Sângeru, Starchiojd, Şirna, Şoimari, Teişani, Telega, Tomşani, Valea Doftanei, Vâlcăneşti.

Indemnizaţii brute lunare de 4.218 lei primarul şi 3.732 de lei viceprimarul au aleşii din Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Blejoi, Brebu, Brazi, Bucov, Filipeştii de Târg, Filipeştii de Pădure, Floreşti, Măneciu, Puchenii Mari, Târgşoru Vechi, Valea Călugărească şi Vărbilău. Primarul din Plopu are o indemnizaţie de 3.060 de lei, iar viceprimarul - de 2.706 lei.

 

ziarulprahova.ro