Tags: sanatoriu tbc   primaria drajna   Violeta Gontea  

Conducerea Primăriei Drajna pregăteşte mai multe proiecte pentru modernizarea spitalului de pneumoftiziologie din localitate. Administraţia locală a anunţat că intenţionează să atragă fonduri europene pentru deschiderea unui laborator de analize, plus achiziţia de aparatură medicală şi mobilier specific. În prezent se lucrează la documentaţie, în aşteptarea deschiderii axelor de finanţare de la Uniunea Europeană.


În paralel, autorităţile locale speră să obţină fonduri şi de la Ministerul Sănătăţii, având în vedere că semnele sunt optimiste, două unităţi medicale din Prahova - Spitalul Judeţean şi Maternitatea Ploieşti - primind în această primăvară avizul favorabil şi finanţare de la Minister pentru achiziţia de aparatură.
„Anul trecut, am finalizat un proiect de reabilitare a clădirii. Totuşi, mai sunt unele lucruri pe care vrem să le îmbunătăţim. Acum lucrăm la un proiect pe fonduri europene privind un laborator medical, care să efectueze toate tipurile de analize. Ne dorim să achiziţionăm aparatura medicală şi mobilier specific. Am făcut şi o adresă la Ministerul Sănătăţii, pentru anveloparea clădirii. Aşteptăm un răspuns de la Bucureşti”, ne-a declarat primarul comunei Drajna, Violeta Gonţea.

 

ziarulprahova.ro