Tags: sanatoriu tbc   primaria drajna   investitii drajna  

   Un proiect de peste un milion de euro, finanțat în mare parte din fonduri europene, va fi implementat la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Drajna, pentru extinderea ambulatoriului. Contractul de finanțare a fost semnat de Mariana Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR, și Violeta Gonțea, primarul comunei prahovene.

    Proiectul „Extindere Ambulatoriu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie comuna Drajna, județul Prahova” are ca obiectiv creșterea accesibilității serviciilor de sănătate. "Administrația locală va efectua o serie de investiții ce vor asigura condiții optime de desfășurare a activității, prin extinderea infrastructurii spitalicești, precum și servicii medicale de calitate, prin dotarea cu echipamente noi și performante a Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Drajna. Implementarea acestor măsuri va reduce inegalitățile privind accesul populației la servicii medicale de calitate, va diminua timpul de diagnosticare și de tratament, evitând totodată redirecționarea pacienților către alte centre medicale din zonă", au precizat reprezentanții ADR Sud Muntenia.

   Administrația locală beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1 - „Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”, Obiectivul specific 8.1 - Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A - Ambulatorii.

   Termenul de implementare a proiectului este 13 februarie 2022. Valoarea estimată a investiției este de 6.374.610,91 lei, din care peste 4,4 milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională, aproximativ 1,8 milioane de lei constituie alocarea din bugetul național, cofinanțarea beneficiarului fiind de peste 127 de mii de lei.

   Până acum, la nivelul județului Prahova au fost depuse de solicitanții de fonduri Regio 306 aplicații, având o valoare solicitată de peste 2 miliarde de lei. Dintre acestea, prin cele 19  cereri de finanțare înregistrate la nivelul Axei prioritare 8 sunt solicitate fonduri în valoare de peste 116 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de ADR Sud Muntenia.

telegrama.ro