Tags: primaria drajna   Violeta Gontea   alegeri  
Cuvântul Primarului Comunei Drajna de astăzi 28 septembrie 2020:

   „Am încheiat mandatul 2016 – 2020 împreună, începem mandatul 2020 – 2024 tot împreună. Așa cum v-am promis – CONTINUĂM ÎMPREUNĂ.

Profitând de acest moment, mulțumesc tuturor cetățenilor comunei noastre pentru votul acordat. Încă o dată, ați dat dovadă de spirit civic și implicare directă în problemele comunității. Prezența la vot a depășit media la nivel national. Dumneavoastră ați fost cei care mi-ați încredințat mandatul de Primar al Comunei Drajna pentru următorii 4 ani cu un procent covârșitor - 79,51% din totalul celor prezenți la urne cu voturi valabil exprimate. Contracandidatul social democrat a fost creditat de 14,04% dintre alegatori iar cel al mișcării populare cu 3,43 procente.

Datorită votului dumneavoastră am și susținerea Consiliului Local Drajna pentru următorii 4 ani. Din totalul celor 15 consilieri locali – prin redistribuire - doar 3 aparțin social democraților, așa cum a fost și în mandatul anterior. Ceilalți 12 sunt membrii PNL. În fruntea listei de consilieri a fost, este și va fi actualul Viceprimar care, în urma votului consilierilor locali va avea posibilitatea să-și continue atribuțiile îndeplinite, până în prezent, cu foarte mult simț de răspundere. Este persoana care a susținut, cu profesionalism și implicare totală, acțiunile și activitățile administrației publice locale. Avem toate motivele să continuăm proiectele începute și să inițiem altele care vor ridica nivelul de trai al locuitorilor noștrii. Acesta este primul gând din dimineața zilei de luni 28 septembrie 2020.

Ultima lună, perioada campaniei electorale, a scos la iveală oameni de calitate, educați, cu păreri pertinente și bunul simț nativ la purtator. Cinste lor. Deși au fost contracandidați la funcția de primar, din dorința de a le acorda șansa bunelor intenții, îi voi nominaliza: Doamna Cristina Zamfirescu, domnul Sergiu Popa și domnul Adrian Simion sunt cei care merită respectul nostru pentru modalitatea în care și-au desfășurat campania electorală și felul exemplar în care s-au comportat în această perioadă. Așa au înțeles domniile lor că trebuie să se comporte - democratic și civilizat. Felicitări Doamnă, felicitări Domnilor.

Este la fel de adevărat că s-au spus și multe lucruri necuvenite, lipsite de adevăr, jignitoare, chiar murdare uneori transformate în acțiuni subversive prin care s-a urmărit doar atragerea de voturi. Mitomania nu și-a găsit loc, nici de această dată, printre locuitorii comunei noastre. Dovadă stau ștampilele puse pe buletinele de vot introduse în urne. La nivel local, administrația publică gestionează probemele tuturor locuitorilor, indiferent de afinitatea politică.

Un candidat, viabil, la funcția de primar trebuie să ridice partidul din care face parte, pe întelesul tuturor, să obțină cel puțin același număr de voturi - cu partidul din care face parte - sau mai mare. Când obții un număr semnificativ mai mic de voturi, din partea electoratului propriu, decât partidul care te susține înseamnă că ceva nu funcționeză. Formațiunea politică este singura care își va analiza intern performanțele sau contraperformanțele candidaților proprii.

Raportul dintre promisiuni și ținerea cuvântului a făcut diferența în acest an electoral. Performanța dovedită în mandatul trecut a consolidat opinia electoratului nostru. Nu am făcut promisiuni deșarte, nu am jignit contracandidații și nu am promovat voci populiste de dragul amorului propriu.
Ne-am respectat electoratul, ne respectăm concetățenii, ne respectăm pe noi.

Mulțumesc, încă o dată, tuturor cetățenilor comunei Drajna pentru încrederea acordată. Mulțumesc membrilor echipei de campanie care au contribuit la efortul comun, depus necondiționat.
 
Continuăm împreună.”
 
 
 fotografie: Marin Văcărelu