Tags: Rentea Aurelian   lupte libere   petrolul ploiesti  

  La Ploiești, pe stadionul Ilie Oană, cu ocazia sărbătoririi a patru decenii de la promovarea echipei de lupte în divizia A de Seniori, componenţii generaţiei de aur din perioada anilor 1970, s-au reunit pentru a se revedea și a depăna amintirile tinereții. 

 

La întâlnire au fost prezenţi: Turcu Marian, Nicolae Virgil, Arsene Florin, Vasilescu Dumitru (actual antrenor al echipei de juniori la lupte libere), Dumitrescu Marian, Marchidan Gelu, Constantin Constantin, Soare Mihai, Popescu Cezar, Vasile Ion, Negoiță I.,Vlăsceanu Adrian, Rențea Aurelian.

De asemenea, au mai participat şi câţiva dintre cei care s-au aflat de-a lungul anilor la conducere sau în staff-ul tehnic al echipei.

Din componența lotului au mai făcut parte: Barac Traian, Dumitrache Ion, Perțea Cristi, Soare Constantin, Soare Marian, Ciupa Ștefan, Corbu Viorel, Ivan Constantin, Gheorghe Gheorghe, Stoica Adrian, Săvulescu Dumitru, dar nu au putut participa.

Unul dintre cei mai cunoscuți luptători prahoveni ai anilor ´70, care este din comuna Drajna, Rențea Aurelian (medaliat cu bronz la Campionatul European din 1979, titlul de Campion Național Seniori, anii 1978 și 1979), acum în vârstă de 60 de ani, a participat la întâlnirea cu foştii coechipieri, actuali prieteni.

„A fost o întâlnire foarte emoționantă, din păcate, foarte rar am organizat evenimente de acest tip, dar sunt foarte bucuros că am reuşit să ne mai petrecem câteva ceasuri împreună. Nu pot exprima în cuvinte, ce am simţit în această zi a fost ceva de neuitat.
Suntem la o vârstă când orice zi este foarte importantă. Ne-am reamintit clipele plăcute din viața noastră la campionate sau meciuri, unde am râs sau am plâns. Mă bucur că încă mai suntem câțiva din vechea echipă, cu toate că unii nu mai sunt printre noi...
Le doresc foștilor mei colegi multă sănătate și fericire”, au fost cuvintele lui Aurelian Rențea.

Această reuniune i-a facut pe cei 13 coechipieri să iși reamintească de momentele unice petrecute impreună. 

un ultim cuvânt...

„La sfârșit, când trebuia să plecăm, parcă imi părea rău. Mă tot gândeam la faptul că nu ne vom întâlni curând deoarece toți locuim în diferite părți ale țării. A fost una dintre cele mai fericite zile din viața mea.
Dacă vom mai face întâlniri de acest gen, cu siguranță voi fi prezent.”, spune fostul campion național Aurelian Rențea.
 
Martha Rențea