Tags: primar   Aurelian David   posesti  
     Un om de afaceri ploieștean îl acuză pe Aurelian David, candidatul USL la Primăria Starchiojd, că l-a împrumutat cu 8.000 de lei în vara anului trecut cu promisiunea că îi va intermedia vânzarea unui hotel și obținerea unei refinanțări la un credit, însă acest lucru nu s-a mai realizat.

 Valentin Rotaru, proprietarul a două hoteluri-restaurant din Ploiești, susține că l-a cunoscut pe Aurelian David în urmă cu aproximativ un an, în unul din restaurantele sale din oraș. ”A venit într-o zi la mine, la Hanul Găzarilor, la o masă. Eu nu l-am cunoscut pe omul acesta până atunci, prin aprilie-mai anul trecut. Din vorbă în vorbă, m-am plâns la masă că am probleme cu băncile și că vreau să vând hotelul Casa Rotaru. A zis că mă ajută el fiindcă lucrează la Consiliul Județean și că sunt niște investitori chinezi care s-ar putea să fie interesați. La vreo lună și jumătate după discuție, mi-a spus că investitorii respectivi nu mai vin în România dar că îmi aranjează o refinanțare la BCR Breaza să plătesc doar pe jumătate”, ne-a mărturisit Valentin Rotaru, patronul care susține că a fost țepuit.

Refinanțare aprobată în schimbul a 2.000 de euro

Acesta povestește că, în perioada imediat următoare după ultima discuție avută, Aurelian David i-a solicitat tot felul de acte pentru perfectarea refinanțării dar și o sumă de bani drept ”atenție” pentru un funcționar bancar din București. ”După discuția aceea, a început să îmi ceară tot felul de acte de la Primărie, de la Finanțe. La un moment dat, a venit cu un evaluator care mi-a cerut și el 2.000 de lei pentru un document de evaluare. Ulterior, a venit la mine din nou și mi-a spus că s-a aprobat refinanțarea dar că trebuie să-i dea 2.000 de euro unui om de la București, de la BCR, care mi-a rezolvat refinanțarea. I-am dat banii, însă sub formă de împrumut, sumă pe care s-a angajat să mi-o restituie în 60 de zile”, ne-a declarat acesta. Culmea, conform lui Valentin Rotaru, nici această promisiune nu s-a materializat. ”La un moment dat, mi-a zis că nu i-a ieșit cu refinanțarea, s-a văitat că l-a costat și pe el o groază de bani, dar că mă îmi aranjează, printr-o agenție imobiliară, să vând hotelul la niște arabi cu două milioane de euro. M-a întrebat cât îi iese și lui și i-am zis că, dacă reușesc să vând, îi dau 100.000 de euro partea lui. A fost de acord și a cerut să facem un angajament scris. L-am făcut”, povestește Valentin Rotaru.

”Mă duce cu vorba”

Ploieșteanul susține că, din acel moment, pe lângă faptul că nu și-a primit cei 2.000 de euro înapoi, e dus cu vorba de către Aurelian David. ”A venit, după aceea, cu o doamnă de la o agenție imobiliară, mi-a făcut calculul pentru provizionul ei, 49.000 de euro, și a rămas să facă demersurile pentru vânzarea hotelului. De atunci nu am mai rezolvat nimic cu Aurelian David. De fiecare dată când îl sun, mă duce cu vorba. Termenul de 60 de zile pentru returnarea banilor a expirat de vreo șase luni. De atunci și până în momentul de față m-a tot pus să îi aduc acte, să fac demersuri peste demersuri pe la Primărie, pe la Finanțe și degeaba. Banii înapoi nu i-a văzut și nici de promisiune nu s-a ținut”, susține proprietarul celor două restaurante. Valentin Rotaru susține că, zilele următoare, va depune o plângere la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și că va sesiza, de asemenea, și Direcția Națională Anticorupție.

Citește mai mult pe observatorulph.ro