Administrație:
Anunț licitație publică în data de 07.05.2021 - Primăria Drajna -- "Primăria comunei Drajna, organizează în data de 07.05.2021, ..." -- 18 Aprilie 2021
Informarea și consultarea publicului privind etapa aprobării Proiectului ... -- "   Publicul este invitat în perioada: 27.01.2021- ..." -- 28 Ianuarie 2021
Informare Birou Impozite şi Taxe Locale Drajna -- "Vă comunicăm că începând cu data de 07.05.2020, se poate ..." -- 21 Mai 2020
Comunicare servicii salubrizare comuna Drajna -- "Având în vedere situația neplăcută creată de neridicarea ..." -- 26 Martie 2020
Planul de achiziții al comunei Drajna pentru anul 2019 -- "Programul anual al achizițiilor publice pentru anul 2019" -- 24 August 2019
Anunț închiriere utilaje - Apacons Drajna -- "SC Apacons SRL Drajna închiriază utilaje:" -- 09 Martie 2019
Anunț public - obținere aviz de mediu pentru reactualizare PUG -- "Primăria Drajna cu sediul în comuna Drajna, sat Drajna de ..." -- 07 Mai 2018
Anunț licitație publică - închiriere pășune -- "Primăria Drajna cu sediul în comuna Drajna, sat Drajna de ..." -- 23 Februarie 2018

 O echipa de liceeni de la Colegiul National "Nicolae Iorga" din Valenii de Munte a reprezentat Romania la competitia europeana "Compania anului". Concursul s-a adresat elevilor de liceu si a fost organizat de Junior Achievement - Young Enterprise (JA-YE) Europa in perioada 23-25 iunie la Tallinn, Estonia.

 Elevii prahoveni au participat la concurs cu o mini-companie care comercializeaza truse educationale de experimente de fizica. Trusele sunt dedicate unitatilor de invatamant unde elevii pot experimenta in laboratoare notiunile teoretice studiate si pot fi folosite de oricine vrea sa deprinda notiunile de baza ale roboticii si electronicii, indiferent de varsta si pregatire.

In cadrul Galei de premiere de la Tallinn, echipei "Suveniruri din Tara Zimbrului" de la Colegiul National de Informatica Piatra-Neamt i-au fost decernate doua premii, FedEx Joint-Venture Award si TMF Collaboration Award, pentru cea mai buna cooperare internationala de afaceri in cadrul programului "Enterprise Without Borders". Echipa produce si comercializeaza produse de artizanat si suveniruri ce promoveaza Tinutul Zimbrului si a incheiat un parteneriat cu o echipa de elevi din Germania care a promovat si vandut produsele romanesti in tara lor.

Sticla din roca vulcanica, cea mai buna idee de business

Premiul I a fost castigat de o echipa de liceeni din Islanda, care a particpat cu un business bazat pe un produs inovator: sticla realizata din roca vulcanica si argila. Ei au concurat impotriva a 37 de echipe din Europa, finaliste in faza nationala a competitiei.

"Programul <<Compania>> al Junior Achievement ne-a invatat cum sa lucram in echipa si cum sa rezolvam neintelegerile intr-un mod profesionist. Cea mai importanta lectie invatata a fost sa nu renuntam. Faptul ca am devenit <<Compania anului>> este o onoare enorma, mai ales ca e pentru prima oara cand Islanda castiga o competitie ca aceasta", a spus Sigudur Kristinsson, CEO al echipei castigatoare, E14-Magma.

Echipele participante au facut parte din programul de incubaj "Compania", in care elevii invata sa infiinteze si sa gestioneze propriile start-up-uri, cu sprijinul unor mentori din mediul de afaceri. In cadrul programului, 250 000 de tineri europeni au creat mini-companii in acest an. Cele mai bune 38 de companii au intrat in competitia finala organizata de JA-YE Europa. Elevii intreprinzatori care au luat parte la concurs au administrat un business pe parcursul unui an scolar si au primit sprijin din partea profesorilor si a voluntarilor din companiile partenere. Fiecare elev a creat si a comercializat un produs sau un serviciu, depasind cu succes provocarile infiintarii si gestionarii unei afaceri. 

In Romania, programul "Compania" este oferit gratuit elevilor de gimnaziu si liceu de Junior Achievement Romania de 10 ani. Peste 16 000 de tineri beneficiaza anual gratuit de acest program in 296 scoli din 141 localitati. Programul este finantat de mediul de afaceri din Romania si de Fundatia Romano-Americana.

Programul "Compania": mai multe oportunitati in cariera 

Prim-ministrul Estoniei, Taavi Roivas, alumni al programului JA-YE, a deschis cea de-a 25-a editie a ceremoniei de premiere gazduita de JA Estonia, care a adus impreuna 500 de elevi din 37 de tari, profesori, consilieri de business si parteneri, pentru a celebra succesul echipelor in cele trei zile de competitie.

Programul "Compania" are un impact pozitiv asupra somajului in randul tinerilor. Studiile JA-YE arata ca absolventii programului au avut mai multe sanse la angajare, mai multe sanse de a porni propria afacere si de a avea un venit mediu mai mare. 

"Echipele care au concurat in Estonia au avut un standard de performanta extrem de mare si au demonstrat din plin creativitate si talent in ceea ce priveste inovarea. Avand in vedere ca rata somajului este extrem de mare in randul tinerilor este clar ca trebuie sa facem tot ce ne sta in puteri pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca abilitatile de lucru in echipa, de rezolvare a problemelor si de promovare. Competitiile si sesiunile de prezentare precum concursul <<Compania anului>> sunt instrumente testate cu succes care ajuta elevii sa-si identifice punctele forte si punctele slabe si sa-si dezvolte abilitatile", a spus Caroline Jenner, CEO JA-YE Europe.

Pe podiumul competitiei a urcat si echipa ACE din Marea Britanie pentru un adeziv revolutionar, sensibil la presiune, si echipa Grades of Glory din Suedia, care a infiintat o companie de suport ce ofera elevilor un program inovator de consultanta la studiu, in cooperare cu asociatii sportive.

Tarile finaliste din acest an au fost: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Insula Man, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia si Marea Britanie. 

valeniidemunte.net

Top

06.06.2021

Școlile din comuna

Prefectura Prahova a transmis, sâmbătă, hotărârea

+ Vezi

20.03.2021

CJ Ph a aprobat

Consiliul Județean Prahova a aprobat, la

+ Vezi

28.09.2020

Doamna Violeta Gonțea

Cuvântul Primarului Comunei Drajna de astăzi 28

+ Vezi

Populare

Clarvăzătoarea Georgeta ...

Clarvăzătoarea Georgeta Florea, din Drajna de Sus, deşi nu este tocmai în formă din cauza vârstei şi a sănătăţii ...

+ Vezi

Locuri de muncă Valea ...

19 Martie 2018 - AJOFM Prahova ............................. Lista actualizată a locurilor de muncă vacante în Vălenii ...

+ Vezi

47 locuri de muncă ...

Locuri de muncă AJOFM Vălenii de Munte la 21 iulie 2014

+ Vezi
Scroll to top